VOY A SACO, GUITARRAS Y CLUBS PARTY CON DJ AMABLE

SALA SALAMANDRA

Finalitzat
dissabte, 23 de març | 17:00 h

Sala Salamandra
Ant: 12€ + gast. Taq: 15€ (Inclou consumició)
Portes: 17:00h
Projeccio documental: 17:30h
Sessió dj Amable: 19:00h a 23:00h

Compartir

DOCUMENTAL "VOY A SACO GUITARRAS Y CLUBS"
“Vaig A Saco, Guitarres i Clubs” vol explicar aquesta manera de veure la nit que tant va canviar la vida de moltes persones a través de punxar un estil de música, denominat entre el públic de “guitarres” ( indie, grunge, rock, noise, shoegaeze, harcore melòdic, pop...), entrellaçat amb les relacions amb bandes com Pavement, Primal Scream, Smiths, Sidonie i Dorian entre moltes, els valors de la classe treballadora de finals dels anys 80 i principis dels anys 90, la inquietud i la necessitat cultural-musical de milers de joves de la generació del Baby boom, que va provocar que les guitarres “envaïssin” els clubs d'una forma natural fins fa molt pocs anys.
La idea de realitzar aquest documental sorgeix de Marc Pérez (Guionista), després de publicar en el 2010 el llibre “This is depo, 25 anys de Depóito Legal” (Lenoir Edicions) al costat de Pol Santamans, va valorar la possibilitat de realitzar un documental explicant la trajectòria de Dj Amable, la tècnica de barrejar temes de guitarres que ha popularitzat al llarg de 40 anys i la “famosa” “Escola de dj's” que es va crear durant anys a L'Hospitalet de Llobregat a través del local Dipòsit Legal, més conegut com el Depo.
Marc és barber de professió, treballa en una barberia en L'Hospitalet i entre els seus clients està Txus Villanova, el director del documental. En el 2020, Txus, després de llegir el llibre dels 25 anys de Dipòsit Legal li va comentar a Marc que li havia encantat i est li va exposar la idea que portava temps desenvolupant al seu cap, crear un documental sobre Dj Amable. Txus, que és realitzador en Tv3, li va comentar: “Marc, quan vulguis fer el docu, em crides i ho fem junts”.
Així es va gestar la creació d'aquest documental, en una conversa entre un barber i el seu client en una barberia de L'Hospitalet., després d'anys d'haver estat clients del Depo, de Salamandra, de Saco, de Razzmatazz.

SESSIÓ DJ AMABLE
Després de veure el documental "Voy a Saco, Guitarras y Clubs" Amable ens delectarà amb una sessió de tarda on sonarán els temes més emblemàtics que ens van acompanyar durant més de 4 dècades en els salons de ball de L'Hospitalet i Barcelona. La sessió durarà de 19h a les 23h. 
Amable, comença la seva carrera com dj professional en el Depòsito Legal (L’Hospitalet del Ll.), en 1985 i després de punxar en sales i discoteques de Barcelona, com Compliche, Bikini, Final, After Hours..., decideix fundar la Sala A Saco a L'Hospitalet de Llobregat, en 1991. Allí, es consagra com dj de música alternativa i al novembre de 1994 trasllada el seu club a la macrosala Zeleste de Barcelona, fins al seu tancament l'any 2000. En el seu imminent i posterior obertura, com Razzmatazz, deixa a un costat la direcció i es centra exclusivament en la seva labor als plats i com dj resident, fins a l'actualitat, de Razz Club, la sala principal, combinant la seva residència amb sessions en multitud de sales i clubs.

Dissabte
23
mar
17:00 h
 
Des de
12 €
Finalitzat