VEN'NUS + REÏNA

EL PUMAREJO

Finalitzat
dissabte, 9 de març | 20:30 h

El Pumarejo
Ant: 12€ + gast. Taq: 15€
Portes: 20:30h
Concert: 21:00h

Compartir

VEN'NUS
Ven’nus és l’alter ego musical de la jove vallesana Valèria N. Saurí. Graduada en cinema a l’ESCAC, el juliol de 2020 decideix fer un pas endavant i explorar un nou univers, íntim i personal, on a través de la música troba llibertat absoluta per explicar la seva visió del món. Una música que també li va servir per escapar d’aquelles quatre parets que la tenien confinada, en un temps que aprofita per recuperar una gran quantitat de vídeos d’arxiu i muntar-los de nou amb les lletres i la música. D’aquesta col·lecció de cançons visuals neix el seu primer EP titulat "El Naixement" (Halley Supernova, 2021) amb el que gira per nombrosos escenaris de tota Catalunya.
"Bocaterrosa", el disc de debut de Ven’nus ha estat precedit de tres senzills: “Nena” planta cara a l’odi i la intolerància en una cançó de caràcter introspectiu que aborda la identitat de gènere; “Xiuxiueig” ens mostra un vessant més trist i fosc. Una carta d’agraïment i felicitació mai enviada, unes paraules reprimides que ara es fan escoltar en forma de cançó; "D’estoc" és una cançó fresca que mostra la seva cara més melòdica i pop. Tres de les moltes cares d’una artista polièdrica i inclassificable.
"Bocaterrosa" va ser creat de cara al terra. Boca avall. Un terra doncs, que és el renaixement. El punt zero des d’on tot parteix amb la opció única i inequívoca d’enlairar-se. "Bocaterrosa" és prioritzar-se. És guardar el cap sota l’ala quan allà fora tot són llums i sorolls incontrolables. És silenci, és escolta i és crit. És aprendre a renunciar per començar a viure.


REÏNA
El grup de pop manacorí Reïna va publicar el passat divendres 6 d’octubre el seu segon disc d’estudi, "Retirada a temps" (Bankrobber / El Jardí Amagat) que gira al voltant del derrotisme i l’esportivitat. Després de guanyar el Sona9 el 2020 i de la publicació del seu àlbum debut, Reïna proposa 10 cançons esmolades i transparents que recorden la sonoritat de grups de pop i rock dels anys 80 i 90. Per a aconseguir aquest so han comptat amb la producció del músic mallorquí Jorra Santiago (Jorra i Gomorra, Pujà Fasuà, Roig...), que ha contribuït a potenciar i desplegar els elements que componen les cançons del quartet manacorí.
El grup beu del pop, però des de vessants diferents. Al disc apareix el pop més clàssic i desacomplexat de referents com Amaral, el pop guitarrer de grups dels 80/90 com Teenage Fanclub o Guided by Voices, el pop més actual d'artistes com Caroline Polachek i un de caire més íntim amb referències com Julia Jacklin. Tot sense deixar de banda els seus referents més propers, com Da Souza, Jorra i Gomorra i Miquel Serra. De fet, aquest nou disc compta amb dues col·laboracions de dos grans referents i companys: Roig! i Maria Jaume. La suma de tots aquests elements dona com a resultat el pop més Reïna.
Reïna són Pere Amer (guitarra), Carme Vives (veu, teclats, guitarra), Adrià Mayordomo (bateria) i Biel Riera (baix i sintetizador).

Dissabte
09
mar
20:30 h
 
Des de
12 €
Finalitzat