DEPEDRO + PABLO GÓMEZ MOLINA

SALAMANDRA

Finalitzat
Dijous 03 de març | 19:30 h

Salamandra
Ant: 25€
Portes: 19:30h
Concert: 20:15h

DEPEDRO
Depedro és un home bo, però també és un púgil de pegada seca i directa. És un home amb un optimisme innat, però també ha estat pres de la desesperança. És pare, però també fill. “Máquina de piedad” s'acosta a un Depedro amb una humanitat sincera i empàtica. Són les primeres cançons noves des de “El pasajero” (sense comptar el seu disc infantil “Érase una vez”) i hi havia molt d'embús emocional que deixar anar.
Amb l'avançat, Jairo Zavala (Depedro) se sosté sobre un eix ferm. Els seus dots naturals, basats en l'energia i l'ànim, són presents. Per sobre de pandèmies, de crisis, d'ansietats, la vida continua. Així ho canta Jairo en “Màquina de piedad”: “y cuando vuelva a rugir la vida/y cuando el miedo se quede sin guardias/agárrate a mis huesos/que siguen en pie/luchando por ti”. Una cançó composta en temps de confinament pantalla contra pantalla de Guille Galván, de Vetusta Morla, la banda que va donar l'empenta a Jairo per a ser Depedro.
Ara, que torna a rugir la vida, Jairo no s'amaga, però aquesta vegada no va a pit descobert. S'ha embuatat l'ànima per a colpejar en uns temps de contesa constant on no es pot baixar la guàrdia al present.
Text: Ángel Carmona

PABLO GÓMEZ MOLINA
Pablo Gómez Molina és una revelació tardana, un músic adobat i experimentat que portava dues dècades en la rereguarda sense fer-nos partícips de les moltes i grans cançons pròpies que anaven amuntegant-se en la seva calaixera. Ara, arribat el moment de l'eclosió, se li noten la sapiència i també les ferides, aquestes cicatrius que jalonen sense remei el camí de la vida. “Ese soy yo, aquel que acumula pecados”, resumeix a manera d'autoretrat confessional en “Alter ego”, un d'aquests cants arrossegats que engrandeixen el debut sorprenent, fulgurant, d'aquest barceloní acostumat fins ara a la segona fila de l'escenari.
Fill de madrileny i andalusa, percussionista flamenc per a grans com Rosalía o la cordovesa María José Llergo, Pablo ha acabat trobant una vàlvula de fuita per a un repertori que havia de cremar-li entre les mans. Del Mediterrani a Llatinoamèrica amb escales en tots els confins del rock fronterer. A Gómez Molina li sobren vivències, sabors i sabers.

Dijous
03
mar
19:30 h
 
Des de
25 €
Finalitzat