JOAN MIQUEL OLIVER + DA SOUZA

SALAMANDRA

Finalitzat
Dissabte 12 de març | 19:30 h

Salamandra
Ant: 15€ - Taq: 18€
Portes: 19:30h
Concert: 20:15h

JOAN MIQUEL OLIVER
Ara fa quinze anys naixia iCat, s’emetia el primer “Polonia” a Tv3, encara faltaven dos i tres anys pels debuts d’Els Amics de les Arts i de Manel, moria Rocío Jurado i Joan Miquel Oliver publicava el seu primer disc en solitari, "Surfistes en càmera lenta". A més de dos els podria semblar que es tractava d’un petit divertimento per part del músic de Sóller, ja que en aquell moment el seu grup, Antònia Font, vivia un moment particularment dolç després dels èxits aconseguits amb "Alegria" (2002) o "Taxi" (2004).
De fet, si uns anys abans de Surfistes…, en Joan Miquel ja s’havia amagat sota el nom de Drogueria Esperança en el poemari sonor "Odissea trenta mil", ¿per què no hauríem de pensar que, ara, simplement surfejava per jugar? El que ha passat després --els anys i els discos--, certifica Surfistes en càmera lenta com l’inici d’una carrera personal sòlida, compaginada amb la militància a Antònia Font fins a la dissolució del grup, i que fins al 2020 suma cinc àlbums més, per no parlar de les seves aventures literàries en els àmbits de la narrativa o el teatre.
Si les cançons d’Oliver per Antònia Font ja havien marcat un remarcable punt d’inflexió en la crònica de la música en català dels inicis de segle, ara l’autor sentia la necessitat d'afirmar-se en primeríssima persona amb una col·lecció d’onze cançons on els píxels congelats que suggereix el títol del disc s’alternen amb imatges pertorbadores ("La mujer que mordió un piano") i la melancolia més elegant ("Pallasso"). Un cançoner que ens oferia i ens ofereix vistes privilegiades del retrovisor del gran Emerson Fitipaldi, tot saltant des de la foguera marciana instrumental de "Soy un lo-fi" a un "Pícnic" tan efímer com feliç. Tot plegat, impulsat pel "Rellotge" que obre el disc, que tal vegada també ens serveix per entendre les raons de l’artista alhora d’endegar aquest nou camí: "rellotge calculadora ja sumes 30 anys / … / Rellotge tens sa vida per davant / rellotge no te pots aturar”.

DA SOUZA
Després de l’excel•lent acollida de “Salsa agredolça”, als mallorquins Da Souza els havien quedat algunes coses importants a explicar. Les recullen al nou EP “Boleros”, que sortirà en vinil l’abril de 2021 i es podria considerar l’epíleg d’aquell disc.
Inclou quatre noves cançons enregistrades en quatre contextos ben diferents, amb els membres del grup alternant-se a la veu principal i amb aliats diversos a la producció.
Da Souza són Lluís Cabot, Àngel Garau, Biel Stela, Xavier Hernàndez i Guillem Portell. Van debutar l’any 2013 amb l’energètic “Flors i violèn- cia”, i des de llavors han publicat 3 LPs més, avançant progressivament cap a un pop lluminós i preciosista: “Gran salt endavant” (2016), “Futbol d’avantguarda” (2018), i l’aclamat “Salsa agredolça” (2020), a més de l’EP “Bossanova infinita” (2015), tots publicats als segells Famèlic i Bubota Dis- cos.

Dissabte
12
mar
19:30 h
 
Des de
15 €
Finalitzat