AIKO EL GRUPO + PINPILINPUSSIES

ESPAI ZOW1E

Finalitzat
Dissabte 05 de març | 20:00 h

Espai ZOW1E
Ant: 12€ - Taq: 15€
Portes: 20:00h
Concert: 20:30h

AIKO EL GRUPO

Aiko el Grupo són una banda jove establerta a Madrid i formada per Tere (guitarra i veus), Lara (guitarra i veus), Bàrbara (teclat i veus) i Jaime (bateria i veus).
La seva frescor, la seva desimboltura (i el seu empipament) ens recorden al so punk-pop de bandes com JOANNA GRUESOME, VERONICA FALLS o COMET GAIN, amb pinzellades de l'esperit riot grrrl de grups americans com LI TIGRE, BRATMOBILE o BIKINI KILL.
El seu primer Single inclou dos temes: “A Mí Ya Me Iba Mal De Antes” que comença fort, amb un reguitzell de frases memorables, plenes de ràbia i nihilisme. “Prefiero tener suerte… A tener buen corazón” és la frase que marca la tornada d'un tema contundent i furiós. Impossible no empatitzar instantàniament. Li acompanya “Si Me Conoces Tanto (¿Por Qué Me Haces Sufrir?)”, més melòdica, encara que igualment boja.
La seva actitud i descaradura són tot un exercici de joventut i efervescència. Una banda a la qual estar atents per a veure tot el que són capaços de fer.

PINPILINPUSSIES

Raquel i Ane es van conèixer creant. 2 ments veloces, inquietes i apassionades que comparteixen molt més que afició per la música. El grup va començar gairebé paral·lelament a les seves classes de bateria. I un objectiu pel mig: "Almenys, fer un concert al mes". Quan "80/B", el seu primer EP autoeditat, va sortir en digital el febrer de 2019, la seva agenda no sols aprovava l'objectiu, sinó que el superava amb escreix.
Pinpilinpussies van fer créixer el seu directe en sales petites de Barcelona abans de fer el salt als festivals i a la resta de l'estat (Madrid, Euskadi, València...), i compartint escenari amb multitud de bandes. Elles es defineixen així: "Rotllo Lo-Fi. Alguna cosa de Sleater-Kinney, alguna cosa de Bikini Kill, però més chill. Afegeix-li una mica de Courtney Barnett. Garage-pop amb actitud post-punk. Cançons per a fer pogos amb alguna balada. So cru i tal."
El juliol de 2019 van gravar el seu primer llarg amb Raúl Pérez en La Mina, Sevilla. Mesos després van explotar en el BAM davant una Plaça Joan Coromines a rebentar, van guanyar el concurs del festival Embassa't, van ser triades per a la fase final del prestigiós Villa de Bilbao i confirmades en el Primavera Weekender de Benidorm.
El disc, "Força 3", es va editar el març de 2020, just abans de la pandèmia. Els seus concerts en el MIL de Lisboa, Sound Isidro i d’altres van quedar cancel·lats. Però ni tan sols el virus va ser impediment perquè deixessin de fer directes. Paral·lelament, han seguit amb la composició de nous temes a un ritme vertiginós el que ha desembocat en l'enregistrament del seu nou disc "HIPOCONDRIA" que s'edita el febrer de 2022 i que veurem en directe en el festival.

Dissabte
05
mar
20:00 h
 
Des de
12 €
Finalitzat